Digitointi, Sertifer Consulting Oy Digitointi, Sertifer Consulting Oy Digitointi, Sertifer Consulting Oy Digitointi, Sertifer Consulting Oy Digitointi, Sertifer Consulting Oy

Digitointipalvelut

Digitoimme luonnontieteellisiä kokoelmia ja rakennamme digitointilinjastoja asiakkaille. Sertifer Bioshare Lab on Itä-Suomen yliopiston spin-out ja sen valtuuttama, Digitariumin keksintöjen ja palveluiden jälleenmyyjä.

Nykyaikainen massadigitointi perustuu kaikkien näytteiden ja niiden etikettitietojen valokuvaukseen. Se mahdollistaa tehtävän automatisoinnin ja työn teettämiseen kulloinkin parhailla asiantuntijoilla ja tekoälyn menetelmillä.

Digitointilinjastot

Saatavana on automaattiset kuvauslinjastot herbaarioarkeille ja neulatuille hyönteisille. Linjasto kootaan markkinoilta saatavista teollisuusautomaatioon tarkoitetuista komponenteista ja sovitetaan asiakkaan tarpeisiin. Toimitusaika tilauksesta 3-6 kuukautta.

Linjaston operointiin tarvitaan 1-3 henkilöä. Herbaariolinjastolla kuvausnopeus on 500-1500 näytettä työpäivässä ja hyönteislinjastolla noin puolet tästä. Katso videoita laitteistojen toiminnasta Digitariumin sivuilta ja YouTubesta.

 

Digitoinnin ulkoistaminen

Digitoimme kokoelmanne tiloissamme Joensuussa. Tämä on avaimet-käteen palvelu, jossa yhteistyöpartnerimme, kokoelmien kuljettamiseen perehtynyt ammattimainen muuttofirma noutaa kokoelmanne. Se ajetaan läpi automaattisesta kuvauslinjastostamme ja palautetaan alkuperäisessä kunnossa. Tämä sopii erityisesti suurille kokoelmille kertaluontoisesti tehtäväksi. Kapasiteettimme on jopa puoli miljoonaaa näytettä vuodessa.

Lisäpalveluna tarvittaessa tallennamme näytteiden etikettitiedot. Käytettävissämme on kymmenen kokenutta, digitointikoulutuksen läpikäynyttä biologia. Tallenus tapahtuu Digitariumin kehittämällä DigiWeb-sovelluksella.

Tarkemmat prosessikuvaukset on nähtävissä Digitariumin wiki-sivustolla

Sivun alkuun
 
 

Päivi Lyytikäinen-Saarenmaa
Toimitusjohtaja, MMT, dosentti
040 825 4465

Sähköposti info@sertifer.fi
Päivi Lyytikäinen-Saarenmaa Linked_in
 

Kappalaisentie 2, 82900 Ilomantsi